Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2019/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.04.2019 - Десетки посетители на информационната шатра на Агенцията по горите в Южния парк

Десетки граждани посетиха днес информационната шатра на Изпълнителна агенция по горите в Южния парк в София. Експерти от Агенцията и Дирекцията на природен парк „Витоша“ отговаряха на въпроси, свързани с дейностите по стопанисване на горите. 

Служители на Горска семеконтролна станция – София и студенти от Лесотехническия институт показваха на желаещите изложените материали и сбирки от семена от различни дървесни видове. Посетителите имаха възможност да разберат повече за инструментите, с които се извършват различни дейности в горите. За най-малките беше организирана работилница за деца, където изработваха тематични пана от естествени материали. 

„Лесовъди за един ден“ станаха 40 деца от Англо-американското училище в София, които имаха възможност да се включат в интерактивните игри, свързани с дейностите в горите и да научат повече за горските обитатели. „Нарастващият брой заявки от страна на преподаватели за участие на деца в инициативата „Лесовъд за един ден“ говори за желанието на децата да научат повече за гората“, каза д-р инж. Ани Петракиева, експерт в Агенцията по горите и преподавател по дисциплината „Горска педагогика“ в Лесотехническия университет. 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност