Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2019/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

01.04.2019 - Инж. Дамян Дамянов – директор на Югозападно държавно предприятие стана „Лесовъд на годината“

„За цялостен лесовъдски принос” бе награден инж. Тони Кръстев 

Традиционните награди “Лесовъд на годината” и “Служител по контрол и опазването на горските територии“ за 2018 година бяха връчени на тържеството по повод откриването на Седмица на гората, която се отбелязва в България от 1925 г. и ще се проведе от 1 до 7 април. Церемонията се състоя днес в Драматичен театър „Никола Й.Вапцаров“, гр. Благоевград.

Престижните лесовъдски награди получиха инж. Дамян Дамянов – директор на Югозападно държавно предприятие, който стана „Лесовъд на годината“ за 2018, с подгласници: инж. Румен Начев – заместник-директор на Лесозащитна станция – Пловдив, инж. Станко Делиянчев – директор на ТП „Държавно горско стопанство Смолян“ и инж. Цветелина Пенчева – директор на „Държавно горско стопанство Ловеч“. „За цялостен лесовъдски принос” бе награден инж. Тони Кръстев – началник на отдел в Изпълнителна агенция по горите.

За „Служител по контрол и опазването на горските територии“ за 2018 година бяха отличени Пенчо Йорданов – главен специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите гр. Велико Търново, Милко Субашки – главен специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите гр. Ловеч и Огнян Петков – главен специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите гр. Бургас. 

Инж. Мирослав Джупаров връчи юбилеен плакет „140 години централна горска служба“ на списание „Гора“. Изданието беше отличено и с почетния знак на Съюза на лесовъдите в България „За цялостен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия“. Проф. д-р Иван Палигоров връчи почетния знак на Съюза на лесовъдите в България на инж. Михаил Михайлов „За принос към Горския печат“.

Наградите бяха връчени от г-н Атанас Добрев – зам.-министър на земеделието, храните и горите и инж. Мирослав Джупаров – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, както и от официалните гости на събитието: г-н Бисер Михайлов, областен управител на област Благоевград, зам.-министъра на МОСВ г-н Красимир Живков, инж. Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Главна инспекция по труда. 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност